Βοηθήστε τα παιδιά να φτιάξουν το πρόγραμμά τους (με δωρεάν εκτυπώσιμο φύλλο εργασίας!)

Για τα περισσότερα παιδιά, η καθημερινή ρουτίνα είναι καθησυχαστική. Ξέρουν τι να κάνουν και πότε να το κάνουν και τελικά το πρόγραμμά τους τους γίνεται συνήθεια. Όμως, μερικά παιδιά δυσκολεύονται αρκετά περισσότερο να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα, ειδικά αν είναι καινούργιο. Έτσι, δε μπορούν να μοιράσουν σωστά το χρόνο τους ανάμεσα στο διάβασμα για το σχολείο, τις εξωσχολικές δραστηριότητες και το παιχνίδι.

Πιο κάτω θα βρείτε τις συμβουλές μας για να κάνετε τη νέα σχολική χρονιά πιο εύκολη, πιο αποδοτική και πιο διασκεδαστική για όλους. Και για να σας βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, στο τέλος του άρθρου θα βρείτε ένα δωρεάν εκτυπώσιμο εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους!

  Αφήστε τα παιδιά σας να φτιάξουν το δικό τους πρόγραμμα  

Στα παιδιά αρέσει να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Όταν τους δίνεται η ελευθερία να έχουν επιλογές και να μπορούν να διαλέξουν ποια θα είναι η ρουτίνα τους, είναι πιο δύσκολα για αυτά να αρνηθούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμά τους αργότερα.

  Να είστε ρεαλιστικοί με το χρόνο και τις προτεραιότητες  

Μερικές φορές τα παιδιά δεν ακολουθούν ένα πρόγραμμα επειδή οι προκαθορισμένοι χρόνοι είναι πολύ αγχωτικοί. Πριν καταλήξετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα, κάντε δοκιμές για να δείτε πόσο χρόνο παίρνει στα παιδιά σας να ντυθούνε να φάνε πρωινό να διαβάσουν ή να καθαρίσουν το δωμάτιό τους.

  Να είστε σαφείς όταν εξηγείτε το πρόγραμμα  

Μερικές φορές το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν πλήρως το τι πρέπει να κάνουν. Θα πρέπει να είστε συγκεκριμένοι όταν δίνετε οδηγίες, να είστε σαφείς με τη σειρά των εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν και να εξηγήσετε ποιο ακριβώς αναμένετε να είναι το αποτέλεσμα.

  Γράψτε το πρόγραμμά σας  

Πόσο συχνά φτιάχνετε μια λίστα για να μην ξεχνάτε τι πρέπει να κάνετε; Τα παιδιά χρειάζονται κι εκείνα αυτές τις υπενθυμίσεις! Σημειώστε όλες τις σημαντικές δουλειές αλλά και τις μικρότερες εργασίες που έχουν να κάνουν τα παιδιά καθημερινά και φροντίστε να το τοιχοκολλήσετε κάπου όπου να το βλέπουν καθημερινά.


Δωρεάν εκτυπώσιμο πρόγραμμα!

Κατεβάστε και εκτυπώστε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εντελώς δωρεάν και βοηθήστε τα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους ένα βήμα τη φορά!


Κατέβασέ το!

 

Στο planetbeez.gr θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά: εκπαιδευτικά βιβλία, τσάντες και κασετίνες, γραφική ύλη και πολλά ακόμα!


*Το παρόν είναι πνευματική ιδιοκτησία του planetbeez.gr και διατίθεται μόνο για προσωπική χρήση. Aπαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση για εμπορικούς λόγους. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.