Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 49 €
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 49 €
Ανακαλυψτε πώς τα παιχνίδια STEM βοηθάνε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις επιστήμες και πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε να μάθουν παίζοντας.

Παίζουμε και μαθαίνουμε με παιχνίδια STEM!

 Τι είναι τα παιχνίδια STEM; 

Τα παιχνίδια STEM είναι η νέα τάση στο χώρο του παιχνιδιού! Η λέξη STEM προέρχεται από τα αρχικά των εξής λέξεων:

 Science  (Επιστήμη)

 Technology  (Τεχνολογία)

 Engineering  (Μηχανική)

 Mathematics  (Μαθηματικά)

Η εκμάθηση STEM ενθαρρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν περισσότερα για αυτά τα θέματα μέσα από ψυχαγωγικά και πρακτικά παιχνίδια. Τα παιχνίδια STEM έχουν ως στόχο να διασκεδάσουν αλλά και να εκπαιδεύσουν τα παιδιά με δημιουργικό τρόπο.

Εκπαιδευτικά παιχνίδια  Επιστήμης 

Τα παιχνίδια επιστήμης αφορούν επιστημονικά θέματα που συναρπάζουν τα περισσότερα μικρά παιδιά όπως το διάστημα και οι δεινόσαυροι. Τα παιδιά σας θα λατρέψουν επιστημονικά σετ με πειράματα και κατασκευές όπως μια ανασκαφή δεινοσαύρων ή έναν διαστημικό προτζέκτορα.

Εκπαιδευτικά παιχνίδια  Τεχνολογίας 

Τα παιχνίδια τεχνολογίας είναι ίσως τα πιο δημοφιλή παιχνίδια STEM για παιδιά. Βοηθήστε τα μικρά σας να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με τις πιο σύγχρονες εφαρμογές της τεχνολογίας με απίθανα σετ κατασκευής ρομπότ ή εκπαιδευτικά βιβλία για διάσημες εφευρέσεις και τη ρομποτική

Εκπαιδευτικά παιχνίδια  Μηχανικής 

Τα παιχνίδια μηχανικής βοηθάνε τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη μέσα από πολύχρωμες κατασκευές, εντυπωσιακά οχήματα και συναρπαστικά σετ συναρμολόγησης των πιο απίθανων μηχανών.

Εκπαιδευτικά παιχνίδια  Μαθηματικών 

Τα παιχνίδια μαθηματικών συνδυάζουν την μάθηση με την ψυχαγωγία! Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει τις μαθηματικές του ικανότητες με ένα παιχνίδι συναρμολόγησης, ένα σετ κατασκευής ή ακόμα κι ένα εκπαιδευτικό βιβλίο που θα κάνει μέχρι και τις πιο πολύπλοκες μαθηματικές έννοιες παιχνίδι!

 

Ένα από τα καλύτερα παιδικά παιχνίδια STEM για αγόρια και κορίτσια για την κατασκευή ενός ρομπότ με αλατόνερο

 

 Ποια είναι τα οφέλη των παιχνιδιών STEM για την ανάπτυξη των παιδιών;  

Οι παιδοψυχολόγοι λένε ότι η πρώιμη παιδική ηλικία είναι η καλύτερη στιγμή για τα παιδιά να εκτεθούν στα θέματα STEM. Η χρήση παιχνιδιών μάθησης STEM στα προσχολικά χρόνια είναι ιδανική ώστε τα παιδιά να μάθουν να προσαρμόζονται εύκολα και να αγαπήσουν τις επιστήμες! Όμως αυτά δεν είναι τα μοναδικά πλεονεκτήματα.

Τα παιχνίδια STEM επίσης:


Δείχνουν στα παιδιά ότι η επιστήμη δεν είναι δύσκολη!
    Τα παιδιά μαθαίνουν και διαμορφώνουν τα ενδιαφέροντά τους καθημερινά. Τα παιχνίδια STEM τα βοηθούν να κατανοήσουν δύσκολες έννοιες και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους.
Βελτιώνουν τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων
    Τα παιδιά ενθαρρύνονται να σκέφτονται ανεξάρτητα και να χρησιμοποιούν τη νοημοσύνη τους για να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και πρόκληση για να βρουν λύσεις και να κερδίσουν στο παιχνίδι.
Κάνουν την εκπαίδευση διασκεδαστική και διαδραστική.
    Τα παιχνίδια STEM μετατρέπουν σύνθετες επιστημονικές έννοιες σε απλές ιδέες που γίνονται πολύτιμα μαθήματα για την υπόλοιπη ζωή των παιδιών.
Ενισχύουν τη δημιουργικότητα
    Τα παιχνίδια STEM ενθαρρύνουν τα παιδιά να σκεφτούν πρωτότυπες λύσεις, να λάβουν αποφάσεις και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.
Βελτιώνουν τις κινητικές ικανότητες
    Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά βελτιώνουν σημαντικά τόσο την νοημοσύνη τους όσο και τις σωματικές τους δεξιότητες και τον συντονισμό χεριών και ματιών.

Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να ξεχωρίσουν σε έναν κόσμο που κινείται γύρω από τις επιστήμες και βοηθήστε τα να μάθουν παίζοντας με ένα από τα απίθανα παιχνίδια STEM από τη συλλογή του Planet Beez!

Προηγούμενο άρθρο Γιατί πρέπει τα παιδιά να παίζουν μακριά από οθόνες;
Επόμενο άρθρο Παιδικά βιβλία με CD στα αγγλικά: Ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά μια ξένη γλώσσα