5 Ιδέες για παιχνίδι μακριά από οθόνες

Κοιμούνται τα παιδιά σας παρέα με το iPad; Παίζουν στα τηλέφωνα τους την ώρα που θα έπρεπε να διαβάζουν; Μήπως μένουν σπίτι και κοιμούνται αργά για να συνεχίσουν να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή;

Αν αφήσουμε τα παιδιά να διαχειριστούν τον χρόνο τους στην οθόνη από μόνα τους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπερβούν τα όρια.

Η δική μας δουλειά ως γονείς είναι να τα καθοδηγούμε επιδέξια και να τα μάθουμε πως να αποφεύγουν τους περισπασμούς και να βρίσκουν μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στην εικονική και την πραγματική ζωή.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να σας δώσουμε μερικές ιδέες για παιχνίδια μακριά από τις οθόνες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να διασκεδάσουν και να μάθουν ενώ αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες στον πραγματικό κόσμο.

Παίξτε παιχνίδια ρόλων
Ένα από τα πιο ελκυστικά στοιχεία που έχουν τα διαδικτυακά παιχνίδια είναι ότι επιτρέπουν στα παιδιά να υποδυθούν χαρακτήρες και να πάρουν μέρος σε φανταστικές ιστορίες. Γιατί να μη το δοκιμάσετε και στον πραγματικό κόσμο; Επισκεφθείτε το μαγικό κόσμο του Harry Potter ή τους μακρινούς γαλαξίες στο σύμπαν του Star Wars για ατελείωτες ώρες διασκέδασης!

Παιχνίδι LEGO Star Wars The Child  

Κατασκηνώστε μέσα ή έξω από το σπίτι
Μεταμορφώστε το σαλόνι ή τον κήπο σας σε ένα μαγικό μέρος με μια παιδική σκηνή και περάστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας διαβάζοντας συναρπαστικά παραμύθια, συζητώντας και ζωγραφίζοντας φανταστικά φορέματα ή πολύχρωμα παγώνια

Σκηνή για παιδιά

Ετοιμάστε ένα νόστιμο γεύμα
Η μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποσυνδεθούν τα παιδιά από τον εικονικό κόσμο και να περάσετε χρόνο μαζί. Ακόμα και τα πιο μικρά παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στην κουζίνα διαβάζοντας συνταγές, ανακατεύοντας υλικά και φυσικά δοκιμάζοντας! Επίσης, είναι μια ιδανική δραστηριότητα για να έρθουν σε επαφή με μαθηματικές έννοιες μετρόντας και ζυγίζοντας. Αν ανακαλύψετε πως τα παιδιά σας έχουν κλίση προς τη μαγειρική, βοηθήστε τα να αναπτύξουν το ταλέντο με παιχνίδια ιδανικά για μικρούς επίδοξους σεφ!

Κουζίνα παιχνίδι για μικρά παιδιά

Κάντε ένα επιστημονικό πείραμα
Μετατρέψτε το παιδικό σας δωμάτιο σε επιστημονικό εργαστήριο και πειραματιστείτε κατασκευάζοντας το δικό σας ηφαίστειο, φτιάχνοντας λαβύρινθους και έξυπνα ρομπότ ή μαθαίνοντας όλα τα μυστικά του ανθρώπινου σώματος με ένα μικρό εργαστήριο βιολογίας.

Μαγική επιστήμη παιχνίδι για παιδιά

Παίξτε παιχνίδια με όλη την οικογένεια
Εκείνο που λείπει περισσότερο από τα παιδιά που περνάνε πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη είναι η διάδραση και η επικοινωνία με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ποιος καλύτερος τρόπος λοιπόν για να διασκεδάσετε από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για όλη την οικογένεια; Πόσο μάλλον αν το παιχνίδι έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και βοηθάει τα παιδιά να μάθουν παίζοντας!

Επιτραπέζιο παιχνίδι Scrabble

 

Στο planetbeez.gr θα βρείτε υπέροχα παιχνίδια που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τα παιδιά από τις οθόνες και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί, παίζοντας και μαθαίνοντας.