Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 49 €
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 49 €
5 Ιδέες για να συνεχίσετε να μαθαίνετε και στις διακοπές!

5 Ιδέες για να συνεχίσετε να μαθαίνετε και στις διακοπές!

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα για τα παιδιά - αλλά και για τους γονείς! Είναι όμως και μια ιδανική ευκαιρία για να εμπνεύσουμε τα παιδιά να προσεγγίσουν καινούργιες μαθησιακές εμπειρίες με διασκεδαστικούς τρόπους. 

Βοηθήστε τα παιδιά να διατηρήσουν το μυαλό τους απασχολημένο και τη φαντασία τους ενεργή με αυτές τις 5 ιδέες για καλοκαιρινές δραστηριότητες:  

  1    Δώστε ζωή στα αγαπημένα σας παραμύθια  

Ακόμα και μισή ώρα ανάγνωσης κάθε μέρα, βοηθάει στη διατήρηση της προόδου που έκαναν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και στο να κάνει το διάβασμα μια ευχάριστη ρουτίνα. Χρησιμοποιήστε βιβλία με παραμύθια που περιέχουν αφήγηση σε CD και απολαύστε τις ιστορίες των αγαπημένων σας ηρώων με έναν υπέροχο καινούριο τρόπο!

Παιδικό παραμύθι στα αγγλικά με CD Χάνσελ και Γκρέτελ

  2    Μάθετε μια καινούργια γλώσσα  

Η εξάσκηση σε μια ξένη γλώσσα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα παιδιά να αναπτύξουν τη γλωσσική τους ευφυΐα αλλά και για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή τους και τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Και το καλύτερο; Με την υπέροχη σειρά βιβλίων Γράψε-Σβήσε, τα παιδιά μπορούν να εξασκηθούν ξανά και ξανά χρησιμοποιώντας το ειδικό στυλό για να σβήσουν τις λύσεις στις ασκήσεις των βιβλίων! 


  3    Γνωρίστε τις επιστήμες  

Ποιος είπε ότι η επιστήμη είναι μόνο για ενήλικους; Τα παιχνίδια STEM είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθουν τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά παίζοντας και διασκεδάζοντας. Κάντε τα δικά σας επιστημονικά πειράματα στο σπίτι, δημιουργήστε απίθανες κατασκευές και βοηθήστε τους μικρούς επίδοξους επιστήμονες να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη!

Εκπαιδευτικό παιχνίδι STEM για παιδιά Μαγική Επιστήμη


  4    Εξερευνήστε τη φύση  

Οι εξωτερικοί χώροι (και ιδιαίτερα η θάλασσα) προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για να ανακαλύψουν τα παιδιά τον κόσμο γύρω τους και να εξερευνήσουν νέα ερεθίσματα. Ο χρόνος που περνάνε τα παιδιά στη φύση τα βοηθάει να διατηρούν το σώμα τους ενεργό και το μυαλό τους σε εγρήγορση καθώς εκτίθενται σε διάφορες καταστάσεις όπου πρέπει να μάθουν και να προσαρμοστούν. 
Παιδικό σετ κατάδυσης με βατραχοπέδιλα, μάσκα και αναπνευστήρα

  5   Εξασκηθείτε στη γεωγραφία  

Τα περισσότερα παιδιά περνάνε μικρά ή μεγάλα διαστήματα των καλοκαιρινών τους διακοπών μακριά από το σπίτι. Μια βόλτα, ένα ταξίδι ή και μια εκδρομή στη θάλασσα μπορούν να γίνουν μια καλή αφορμή για να λύσετε τις απορίες που έχουν τα μικρά σας για τον κόσμο, να τους μάθετε πώς να διαβάζουν έναν χάρτη και να τους εξηγήσετε τις βασικές έννοιες της γεωγραφίας όπως για παράδειγμα το τι είναι οι λίμνες, τα βουνά, οι χερσόνησοι και τα νησιά. 
Παιδικό παζλ με χάρτη της Ελλάδας

Επισκεφθείτε το planetbeez.gr για να ανακαλύψετε απίθανα εκπαιδευτικά βιβλία, παιχνίδια STEM, παιδικά παζλ και όλα όσα χρειάζεστε για ένα αξέχαστο καλοκαίρι!
Προηγούμενο άρθρο Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να γίνουν πιο ανεξάρτητα
Επόμενο άρθρο Βοηθήστε τη μελισσούλα να βρει τον δρόμο προς το σπίτι της!

Γράψτε ένα σχόλιο

Τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν εμφανιστούν

* Απαιτούμενα πεδία