5 λόγοι για να επιλέξετε ξύλινα παιχνίδια για το παιδί σας

Η πρώιμη παιδική ηλικία, από τους πρώτους μήνες έως τα έξι χρόνια, είναι η πιο σημαντική αναπτυξιακή περίοδος στη ζωή των παιδιών. Ο εγκέφαλός τους αναπτύσσεται περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτών των λίγων ετών από οποιοδήποτε άλλο στάδιο της ζωής τους. 

Έτσι, για αυτή την κρίσιμη περίοδο, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε παιχνίδια που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη των παιδιών και θα κρατήσουν το ενδιαφέρον τους αμείωτο.

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την επιλογή του σωστού παιχνιδιού είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο.

 Γιατί είναι καλύτερα τα ξύλινα παιχνίδια για μικρά παιδιά; 

Πολλοί πιστεύουν ότι τα ξύλινα παιχνίδια είναι λίγο παλιομοδίτικα σε σύγκριση με όλα τα σύγχρονα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Στην πραγματικότητα όμως, τα ξύλινα παιχνίδια είναι πολύ καλύτερα από τα πλαστικά παιχνίδια για το περιβάλλον, την ασφάλεια του παιδιού σας αλλά και τον τραπεζικό λογαριασμό σας!

Τα ξύλινα παιχνίδια επιστρέφουν δυναμικά επειδή:  

Είναι πιο ασφαλή

Όταν αγοράζουμε ένα παιχνίδι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι αν είναι ασφαλές. Πολλά παιχνίδια έχουν μικρά εξαρτήματα που αποτελούν κίνδυνο πνιγμού ή αιχμηρά κομμάτια που μπορούν να τραυματίσουν τα παιδιά.

Τα ξύλινα παιχνίδια, από την άλλη πλευρά, έχουν στρογγυλεμένες άκρες και συχνά καθόλου αποσπώμενα κομμάτια. Έτσι, είναι απολύτως ασφαλή, ιδιαίτερα για παιδιά κάτω των 3 ετών. 

Ενισχύουν την πρώιμη εκπαίδευση

Παρόλο που τα τα πλαστικά παιχνίδια μπορεί να έχουν ηχητικά εφέ και φανταχτερά φωτάκια, οι μελέτες δείχνουν ότι τα ξύλινα παιχνίδια είναι στην πραγματικότητα εκείνα που βοηθάνε τα παιδιά να βελτιώσουν την οπτική τους ευφυΐα και τις κινητικές του δεξιότητες.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα ξύλινα παιχνίδια έχουν τη μορφή παζλ και προτρέπουν τα παιδιά να φτιάξουν κατασκευές και να λύσουν απλά προβλήματα.

Είναι καλύτερα για το περιβάλλον

Αγοράζοντας ένα ξύλινο παιχνίδι κατασκευασμένο από φυσικά βιώσιμα υλικά, παίζετε ένα μικρό ρόλο στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων. Επίσης, τα περισσότερα ξύλινα παιχνίδια είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.

Είναι πιο ανθεκτικά

Κάθε παιχνίδι διατρέχει λίγο κίνδυνο από πτώσεις από καροτσάκια και καρεκλάκια ή από υπερβολική χρήση. Τα ξύλινα παιχνίδια είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά και αντέχουν ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Είναι πιο όμορφα

Όλοι όσοι έχουν παιδιά γνωρίζουν ότι ένα παιδικό δωμάτιο είναι συνήθως γεμάτο με παιχνίδια που είναι σκορπισμένα στο κρεβάτι, το γραφείο και το πάτωμα. Τα ξύλινα παιχνίδια όμως, με τα απαλά χρώματα και τα ευχάριστα σχέδια, μπορούν εύκολα να γίνουν και υπέροχα διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο αντί για μια διαρκή ενόχληση.

 

Είναι γεγονός ότι τα ξύλινα παιχνίδια επέστρεψαν! Στο Planet Beez θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή από ξύλινα παιχνίδια ρόλων, οικολογικά παιχνίδια κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά, απίθανα κουκλόσπιτα, αυτοκινητάκια, επιτραπέζια και πολλά άλλα.