5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε το επόμενο παιχνίδι σας

Τα παιχνίδια είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής ενός παιδιού. Ένα καλό παιχνίδι είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει σε ένα παιδί να είναι πιο δημιουργικό, να αναπτύξει τη φαντασία του και να βελτιώσει τις κινητικές και τις κοινωνικές του δεξιότητες.

Ως γονείς, όλοι θέλουμε να παρέχουμε τα σωστά εργαλεία που θα βοηθήσουν την ψυχική και την σωματική ανάπτυξη των παιδιών μας. Όμως ποιο είναι το σωστό παιχνίδι για το δικό σας παιδί; Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, είναι λογικό μερικές φορές να αγοράζουμε παιχνίδια που δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γι’αυτό φτιάξαμε μια λίστα με 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε το επόμενο παιχνίδι για τα παιδιά σας.

  1    Ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά του;  

Τα παιδιά αναπτύσσουν τα ενδιαφέροντά τους από πολύ μικρή ηλικία. Μερικά παιδιά μπορεί να αγαπούν τα παιχνίδια με ζώα. Κάποια άλλα μπορεί να βρίσκουν πιο ενδιαφέροντα τα παιχνίδια με δεινόσαυρους, με τη μαγειρική ή ακόμα και με το διάστημα.
Η επιλογή του σωστού παιδιού θα τους εξάψει την περιέργεια και θα τα βοηθήσει να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο γύρω τους. 

  2    Προσφέρει ερεθίσματα για όλες τις αισθήσεις;  

Τα περισσότερα παιδιά ελκύονται από παιχνίδια με φανταχτερά χρώματα, ήχους, πολύχρωμα φώτα και διαφορετικές υφές. Προτιμήστε παιχνίδια που θα τα ενθαρρύνουν να πιέζουν κουμπιά, να μετακινούν εξαρτήματα, να ταξινομούν σχήματα ή να λύνουν απλά προβλήματα. Αυτά θα είναι και τα παιχνίδια που θα γίνουν τα αγαπημένα τους.

  3    Ενισχύει τη δημιουργικότητα;  

Στη σημερινή εποχή, τα παιδιά περνούν πολύ χρόνο παθητικά, μπροστά στους υπολογιστές και τα τηλέφωνά τους. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να τα ενθαρρύνουμε να εξερευνήσουν τη δημιουργική πλευρά τους και να αναπτύξουν τη φαντασία τους με παιχνίδια μακριά από οθόνες. Τα παιχνίδια ρόλων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπος για να κινήσουμε την περιέργειά τους και να τα βοηθήσουμε να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα τους.

  4    Είναι ασφαλές;  

Τα παιδιά είναι πολύ περίεργα από τη φύση τους και θέλουν να εξερευνούν τα αντικείμενα γύρω τους με όλες τις αισθήσεις τους: κοιτάζοντας, ακούγοντας ή και βάζοντας τα παιχνίδια τους στο στόμα. Επομένως, τα πλαστικά παιχνίδια με αιχμηρές άκρες και μικρά εξαρτήματα μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα, ιδιαίτερα για μικρά παιδιά. Είναι πάντα προτιμότερο να επιλέγετε ξύλινα παιχνίδια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά και χωρίς τοξικά χρώματα.

  5   Έχει εκπαιδευτική αξία;  

Τα παιχνίδια είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της μαθησιακής ανάπτυξης ενός παιδιού. Είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν νέα πράγματα, αναπτύσουν όλα τα είδη της ευφυΐας τους, αποκτούν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και βελτιώνουν τις δεξιότητές τους.

Στο Planet Beez, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών από ένα ποιοτικό παιχνίδι. Γι’αυτό επιλέγουμε τα παιχνίδια που θα βρείτε στο κατάστημά μας με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη και την ψυχαγωγία των παιδιών.

Επισκεφθείτε το planetbeez.gr, βρείτε απίθανα παιχνίδια για αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας και ξεκινήστε να εξερευνείτε τον κόσμο μαζί, παίζοντας.